CHP’li Gruptan Siyah Çelenk

CHP’li Gruptan Siyah Çelenk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kozan ilçe teşkilatı başkanı Yusuf Karavelioğlu ve bir grup partili, 17 ve 25 Aralık operasyonlarına ilişkin verilen takipsizlik kararını protesto etmek amacı ile Kozan Adliyesi bahçesine siyah çelenk bıraktı.

CHP ilçe başkanı Yusuf Karavelioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği başkanı Zihni Çubukçu ve beraberindeki bir grup CHP’li üye, ellerinde siyah çelenk ile Kozan Adliye sarayının önüne geldi.

Ellerindeki siyah çelengi Adliye kapısı girişine bırakmak isteyen Gruba polis müdahale etti. Polis’in müdahalesinin ardından Grup Siyah çelengi adliye bahçesine bıraktı. Daha sonra kısa bir açıklama yapan CHP ilçe başkanı Yusuf Karavelioğlu yaşanan olaylar ile alakalı olarak Mustafa Kemal Atatürk’ten özür diledi. Karavelioğlu Şu şekilde devam etti.” 17 ve 25 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesini ve hükümeti eleştirdi. Karavelioğlu, "Son yüzyılın, Cumhuriyet tarihinin, Atatürk`ün kurduğu Cumhuriyetin bu denli bu hükümetin baskısına maruz kaldığı için Atatürk`e şahsım olarak onun koltuğunda oturan ilçe başkanı olarak özür diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından grup olaysız olarak adliye bahçesinden ayrıldı.